Wat is een plukboerderij en hoe word ik deelnemer?

Plukboerderij GRONDIG biedt groenten, aardappelen, eitjes en fruit aan via een zelfoogstsysteem en de principes van Community Shared Agriculture (CSA).

CSA staat voor landbouw gedragen door de gemeenschap. Onze klanten noemen we deelnemers. Iedere deelnemer betaalt een vaste bijdrage in het begin van het jaar zodat de boer inkomenszekerheid heeft. De deelnemers participeren op die manier in de potentiële risico’s maar evengoed in de potentiële overvloed.  

We bieden twee soorten abonnementen aan:

Jaarabonnement groenten

Een ruim assortiment aan seizoensgebonden, biologische groenten aangevuld met aardappelen (6 maanden) en eitjes van onze eigen kippen. Dit abonnement loopt van 1 april tot en met 31 maart.

Seizoensabonnement fruit

Aardbeien, frambozen, bramen, rode roze en witte aalbes, kruisbes, zwarte bes, meloenen, physalis en veldbloemen aangevuld met appelen en peren van een collega. Dit abonnement loopt van eind mei tot en met november.

Deelnemers komen groenten en/of fruit oogsten wanneer het voor hen past. Er wordt geoogst en geplukt voor persoonlijk gebruik. Dit systeem werkt op vertrouwen en bewijst al meer dan 10 jaar dat het werkt. Bovendien worden de deelnemers betrokken bij de bedrijfsvoering. Ze krijgen inzage in de boekhouding en ruimte om activiteiten te organiseren. Ze kunnen hun talenten inzetten op de boerderij, hun handen uit de mouwen steken op samenwerk- en openvelddagen en mee beslissen tijdens de jaarlijkse deelnemersvergadering.

Als deelnemer draag je bij aan:
♥ de lokale gemeenschap rondom de boerderij
♥ een eerlijk inkomen voor de boeren
♥ je eigen gezondheid en die van onze leefomgeving

Hou er rekening mee dat we werken met jaarabonnementen, er is dus maar één instapmoment per jaar. Begin april voor de groente-abonnementen en begin mei voor de fruitabonnementen. Bedankt voor je geduld! 

Als je graag deelnemer wordt, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt een bevestiging wanneer wij je op de wachtlijst plaatsten.

Als je geen deelnemer wil worden maar toch eens wil langskomen op de boerderij kan dat tijdens de Open Plukdagen (klik hier) of tijdens één van onze jaarlijkse evenementen (klik hier).

 

Plukboerderij GRONDIG
Veerdreef
9070 Heusden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+32 468 468 378

Volg ons op Facebook en instagram: