De Boeren

Koen, Benny & Elise
Koen

Koen begon zijn carrière in de sociale sector. Zijn interesse in permacultuur en herborisme leidde tot een switch naar de landbouw. Hij startte een project in Argentinië waar hij kennis opdeed in de groenten- en fruitteelt en in de opkweek van bomen en kruiden. Na zijn terugkeer naar België breidde hij deze kennis uit met een praktijkgerichte opleiding in de biologische en biodynamische landbouw bij Landwijzer. Koen staat samen met Elise in voor de meerjarige teelten en ondersteunt de groententeelt. Hij streeft naar verbinding tussen mens, voeding en natuur. Zijn boerderij is een mooie, rustige plek waar deze drie elkaar ontmoeten.        


Benny

Benny heeft een diploma als landbouwingenieur en volgde dezelfde praktijkgerichte opleiding bij Landwijzer. Na deze opleiding richtte Benny, samen met een collega, de succesvolle CSA Oogstgoed op in Gentbrugge. Hij is ondertussen bekend in de buurt als Boer Benny. Hij begeleidde zowel Koen als Elise tijdens hun Landwijzeropleiding.
Benny is een krak in teeltplanning (geen sinecure voor meer dan 50 soorten groenten) en behoudt het overzicht. Hij wil zoveel mogelijk mensen uit de supermarkt lokken en opnieuw verbinden met de boer en de boerderij.


Elise

Elise heeft een diploma in de tuinbouwkunde, afstudeerrichting landschaps- en natuurbeheer. Via haar bachelorproef, stage en veldonderzoek vergaarde ze kennis over landschaps- en natuurbeheer. Ze is gefascineerd door de samenwerking tussen natuur en landbouw en sloeg de brug hiertussen via dezelfde opleiding bij Landwijzer. Elise staat samen met Koen in voor de meerjarige teelten (fruit, kleinfruit en noten), voor de monitoring van ziekten en plagen en voor de gewasverzorging. Ze streeft naar een optimale, ecologische veldinrichting die een grote (functionele agro)biodiversiteit teweeg brengt.


Onze Missie

GRONDIG is een plukboerderij met LEF: Lokaal, Ecologisch en Fair. Er worden groenten, (klein)fruit, eieren en natuurvlees geproduceerd op ecologische wijze voor de korte keten. De boeren hebben een eerlijk inkomen. De boerderij is geen eiland en de boeren zijn geen onbekenden. Er gebeurt kennisuitwisseling in alle richtingen op alle niveaus en er wordt ingezet op gemeenschapsvorming. Landbouw kan niet zonder natuur, dus zijn zij hier één.


Plukboerderij GRONDIG
Veerdreef
9070 Heusden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+32 468 468 378

Volg ons op Facebook en instagram: