Wat is een plukboerderij?

Zelfoogst en Community Shared Agriculture

Plukboerderij GRONDIG zet biologische groenten en aardappelen af via een zelfoogstsysteem en de principes van Community Shared Agriculture (CSA).

CSA staat voor landbouw gedragen door de gemeenschap. De deelnemer betaalt een vaste bijdrage in het begin van het jaar zodat de boer inkomenszekerheid heeft. De deelnemers participeren op die manier in de potentiële risico’s maar evengoed in de potentiële overvloed.  

Dit betekent dat deelnemers groenten komen oogsten wanneer het hen past. Het veld is 24/7 open. Deelnemers oogsten voor persoonlijk gebruik. Dit systeem werkt op vertrouwen en bewijst al meer dan 10 jaar dat het werkt.

Deelnemers van de CSA worden betrokken bij de bedrijfsvoering. Ze krijgen inzage in de boekhouding en ruimte om activiteiten te organiseren. Ze kunnen hun talenten inzetten op de boerderij, hun handen uit de mouwen steken op samenwerk- en openvelddagen en meebeslissen tijdens de jaarlijkse deelnemersvergadering.

 

Zelfoogst kleinfruit

In de bessentuin van plukboerderij GRONDIG kunnen klanten een ruim assortiment van bessen en aardbeien plukken. Denk aan o.a. frambozen, bramen, kruisbessen, rode en zwarte bessen. Binnen de openingsuren is iedereen welkom om te komen plukken. De oogst wordt gewogen en afgerekend.

- maandag, woensdag en zaterdag van 14u. tot 18u.
- dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag gesloten
- avondpluk wordt aangekondigd via het fruitnieuws

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op ons fruitnieuws:

Plukboerderij GRONDIG
Veerdreef
9070 Heusden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+32 468 468 378

Volg ons op Facebook en instagram: